Deze nieuwigheden maken Captos nog performanter

2 november 2023 • Captos
Afbeelding bij artikel met titel Deze nieuwigheden maken Captos nog performanter

Uitbreidingen en nieuwigheden maken Captos nog performanter

We integreerden onlangs flink wat uitbreidingen en nieuwigheden in ons multisite sensornetwerk Captos.
Dankzij deze innovaties kan je als gebruiker voortaan nog makkelijker en efficiënter je data monitoren, registreren en rapporteren.
Interesse in deze upgrade? Plan dan snel een afspraak met Gunter.

Met de Captos-software kan je in afgesloten ruimtes automatisch én continue fysische grootheden zoals onder andere temperatuur, CO2, relatieve vochtigheid en druk monitoren. Zijn er afwijkingen, dan volgt er een alarm, waardoor je snel kan ingrijpen. Met Captos voorkom je in je productie- of labomgeving heel wat problemen en kosten.

Upgrade userinterface en rapporten

Bij Bitos weten we dat het belang van correcte en performante automatische opvolging van data enkel onderschat kan worden. Hierdoor stopt de ontwikkeling van Captos nooit. Onze experts sleutelen voortdurend aan de software om de kwaliteit van de monitoring én het gebruikscomfort te vergroten.

In de Captos full client hebben we – binnen de bestaande interface - heel wat extra functionaliteiten verwerkt. Daarnaast is het voortaan ook mogelijk om gedetailleerdere rapporten te genereren. Je blijft dus werken in de vertrouwde omgeving, maar met heel wat extra mogelijkheden.

Nu ook mapping of homogeniteitstesten mogelijk

We creëerden een uitbreiding met mogelijkheid tot homogeniteitstesten (mapping). Met deze nieuwe feature kan je de homogeniteit van de temperatuurverdeling in één ruimte tot op zestien punten testen. Zo ben je zeker dat je binnen de kast of kamer overal correcte waarden meet, met elkaar vergelijkt en rapporteert.

Captos genereert van deze homogeniteitstesten voortaan ook automatisch een rapport met een grafische voorstelling van de test.

App voor de webapplicatie

Ook nieuw - en zeer praktisch - is onze app die je nu kan installeren op je smartphone. Zo kan je de Captos webapplicatie voortaan makkelijk en vlot overal bekijken en gebruiken.

Deze app heeft een volledig nieuwe userinterface. Deze interface verhoogt de gebruiksvriendelijkheid en zorgt voor een intuïtief gebruik. Medewerkers gaan hierdoor nog makkelijker en sneller de data kunnen uitlezen en opvolgen.

Daarnaast zorgt de app ook voor heel wat extra functionaliteiten. Zo kan je:

  • historische data raadplegen;
  • inzoomen op grafieken; en het gemiddelde en de standaarddeviatie tussen twee data opvragen.

Op de startpagina van de app werd het dashboard uitgebreid met een needs attention-functie. Deze kan je zelfs per afdeling instellen. Dankzij deze functie pak je kritische aandachtspunten eerder aan en win je kostbare tijd.

Kit voor homogeniteitstest

Tenslotte hebben we ook een nieuwe dienst die we graag nog even in de verf zetten.

Want heb je slechts af en toe een uitgebreide homogeniteitstest nodig dan hoef je deze – en de hele set met sensoren – niet aan te kopen. Vanaf nu kan je bij ons een kit huren en doe je zelf de test. Schakel je toch liever de experts van Bitos in? Dan huur je hun expertise er gewoon bij.

Wil je graag meer info over de nieuwigheden binnen Captos? 
Of wil je ontdekken hoe je efficiënter en performanter met deze software werkt?

Neem contact op met Gunter