Haal nog meer uit Captos dankzij de vernieuwde webapplicatie

27 juni 2024 • Captos
Afbeelding bij artikel met titel Haal nog meer uit Captos dankzij de vernieuwde webapplicatie

Als gebruiker van ons multisite sensornetwerk Captos ben je intussen al gewoon dat we voortdurend aan het programma sleutelen om uitbreidingen en nieuwigheden te implementeren. Dankzij deze innovaties werk je nog sneller en efficiënter met Captos. Zo zorgt onze vernieuwde webapplicatie ervoor dat je voortaan ook makkelijk vanop afstand kan inloggen. Handig om via je smartphone een alarm tijdelijk uit te schakelen of om tijdens het weekend je sensoren op te volgen.

Met Captos monitor je op ieder moment automatisch de temperatuur - en andere fysische grootheden zoals CO2, relatieve vochtigheid of druk - in afgesloten ruimtes (koelkasten, diepvriezers, broedstoven, baden, …) in je laboratorium of productieomgeving. De Captos full client, die toegang geeft tot alle functionaliteiten van het programma, is geïnstalleerd op je PC of laptop. Via de software volg je de status van alle sensoren van je eigen afdeling of - indien nodig – van de hele site of zelfs van meerdere sites. Je kan details oproepen, historische overzichten, rapporteringen en plattegronden opvragen en alarmen beheren en uitschakelen.

Overal toegang

Perfect voor tijdens de werkuren. Maar wat als je niet op het werk bent? ’s Avonds, in het weekend of tijdens vakanties. Of je bent wel op het werk, maar niet achter je PC? Dan is Captos web de perfecte oplossing. Deze applicatie – die we installeren op jouw eigen bedrijfswebsite of waarop je met jouw unieke klantcode kan inloggen via de Bitos-homepage – laat je toe om al je data vanop afstand te volgen. Je logt in via je smartphone, tablet of zelfs via een computer van iemand anders en belandt rechtstreeks op je eigen gepersonaliseerde dashboard. Via Captos web kan je de status van je sensoren opvolgen, alarmen afhandelen en tijdelijk uitschakelen. Wanneer je over de juiste rechten beschikt, kan je zelfs aanpassingen aan alarmlimieten doorvoeren. Het raadplegen van historische data is ook mogelijk. Met behulp van Captos web is het dus perfect mogelijk om vanop afstand een crisis te beheren. Je kan je bij een alarm onmiddellijk van de situatie vergewissen en weet snel of een interventie dringend is. Is het niet nodig om direct actie te ondernemen, kan je bijsturen en het probleem later aanpakken.

Meerdere gebruikers

Captos web is echter niet alleen handig om vanop afstand data op te volgen en te beheren. Het is ook een zeer praktische tool om meerdere collega’s toegang tot Captos te geven, zonder voor iedereen een aparte full client te installeren. Als beheerder beschik je uiteraard over de Captos full client, maar je teamleden kunnen dankzij de handige userinterface van Captos web makkelijk en snel data uitlezen en opvolgen. En met behulp van de rechtstreekse koppeling worden wijzigingen aangebracht via Captos web in real time weggeschreven naar de database. Dat wil zeggen dat aanpassingen onmiddellijk zichtbaar zijn voor alle gebruikers.

Button op je smartphone

Om Captos web te gebruiken heb je een extra licentie nodig. Deze koppelen we aan je Captos full client of die kunnen we voor gebruikers met nood aan minder functionaliteiten apart activeren. Om in te loggen hoef je geen software te installeren. Je hebt enkel een internetverbinding nodig en surft naar de applicatie via de eigen bedrijfswebsite of de Bitos-homepage. Om het je helemaal makkelijk te maken, kan je op je iOS- of Android-apparaat een rechtstreekse link met Captos web leggen via een button op je scherm. Captos is dan altijd met één klik binnen handbereik.

Wil je graag meer info over de mogelijkheden van Captos web of een licentie aanvragen voor jezelf of (een) collega(‘s)? Neem dan zeker contact op met Gunter.